Tudung kanak-kanak

Apa yang penting... kerjasama

umi nak buat, rania pon kalut juga nak membantu.. kalau tak di bagi, pakai tak siap la kerja di dapur.. nak tak nak, kena buat sama2.. baru puas hati..

hasil "kerjasama" rania.. dapat la sebalang kerepek ngaku.. alhamdulillah, tersangat lah membantu.. dari mula kopek kulit buah ngaku sampai la umi siap goreng kerepek ngaku ^_______°


memula tolong keluarkan buah ngaku bagi ke umi.. sudahnya dok ralit gali lubang..


sangatttttt fokusssss oke. asalkan duduk diam2.. alhamdulillah, dah mula guna tangan kanan bila pegang cuma pensel je still dok guna tangan kiri...


habuan kudap2.. kejap je kot penuh gini.. esok lusa surut lettew. hiks

tips daripada daku.. kalau nak mudah sagat buah ngaku ni lepas kopek kulit, JANGAN BUANG TANGKAI SUPAYA MUDAH UNTUK DI SAGAT NANTI..
SELEPAS KOPEK KULIT, CUCI & TOSKAN.. BIASANYA DAKU SUKA SIMPAN SEKEJAP DALAM ESBOK.. CONTOHNYA PAGI KOPEK, PETANG GORENG... tak ada la melekat2 masa disagat nanti..

daaaaaa.... :-z

11 Comments

  1. Fuyooohhhhh rajinnya Rania ni..bayangkan kalau dia dah umur 7 tahun..mesti dia dah pandai masak spaghetti hihihi

    ReplyDelete
  2. tak pernah mkan kerepek ngaku tu ciksu.. hehe

    ReplyDelete
  3. uishh sedap tu sue kepek ngaku.. rajin rania tolong ibu ye..


    p/s : due sy 13/1 lepas... alhamdulillah dah selamat bersalin.. :-)

    ReplyDelete
  4. Alololo...rajinnya Rania.. Fokus menolong umminya ya...untung ada helper kat dapur...hehe.. First time saya dengar buah ngaku. Nama lain buah ngaku ni apa ya?

    ReplyDelete
  5. nama pun anak dara.mestilah rajin tolong umi didapur..sedap kepek ni melangut depan tv habis sebalang.hehe

    ReplyDelete
  6. tekun nampak muka rania menolong ummi tu ha..

    ReplyDelete
  7. ngaku tue buah apa cik sue..mak ai sorry banyak tanya..amboi serius nau rania tolong umi

    ReplyDelete
  8. Teringin jgk nak buat kepek ngaku ni..tp tgk rega kat sini..mahaiiii sgt..!!
    Trbantut nk mengkepek...hihihi

    ReplyDelete
  9. Ramaiyg buat kepek ek Cik Sue....teringin jugak try tp mcm biasalah sawannnnn haha....

    Angan angan jer lebih mak ni.
    Amboih Rania, jecik kecik dah rajin mcm umi dia!

    ReplyDelete
  10. fokus betul tuuu..."girl" kecik-kecik lagi dah advanced :)

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin