Tudung kanak-kanak

Femmina Gamat Emas

Hye! Udoh malam baru sempat nak nyinggah ngadap blog. Pening kepala la. Tu yang rasa malas je nak online. hukhuk. Apa pon tak boleh. Balik teruih lena jap. Kasik charge tenaga. 

Baiklah, hari ni.. saya nak share dengan uols mengenai beberapa produk di pasaran yang pernah saya cuba minum untuk kesihatan & kesuburan. Ini semua usaha kami suami isteri sendiri. Pepandai survey, pastu buat keputusan sendiri. Bab RM memang pejam mata la. Kami anggap ianya sebagai pelaburan masa depan. Boleh la kan. Janji happy :D

Saya & suami amik produk yang berlainan. Yang penting kedua-duanya ada supplement untuk diri memasing. Tak kan la cik isteri guna, cik suami nak tengok saja kan. Kena la cuba juga. Kata untuk manfaat bersama. Kalau tak cuba keduanya mana nak ada pekdahnya. Ye idok! Yang penting kita cuba dulu. Serasi ke tak belakang kira, boleh ;)
Ala, selagi boleh diterima badan, apa salahnya mencuba. Betul tak?

FEMMINA

Pernah tengok atau pernah makan tak pil ni?

Kalau belom pernah tengok, meh nak habaq. FEMMINA adalah produk keluaran syarikat 
Gamat Emas. Saya kenal dengan FEMMINA  ni tahun 2012. Itupon member yang rekemenkan. 

Member saya ni ada citer kat sorang pengedar Gamat Emas pasai saya yang dah lama kawin tapi belom ada anak. So, dia pon suggest la FEMMINA ni dekat member saya untuk diperkenalkan pada saya. Akhirnya saya pon tergoda. Niat saya masa tu nak berubat dan berusaha. Mana tau kot kot sistem dalaman ada tersumbat ke apa kan. So, saya pon minta izin cik abe nak cuba. Dapat je lampu hijau terus order. 

Banyak khasiat gak FEMMINA ni. Antara khasiat dari pengambilan FEMMINA ni ialah membantu:

Untuk Keanggunan & Kecantikan Wanita 
  • Membesarkan & menganjalkan payudara
  • Melincirkan & mengetatkan faraj
  • Meningkatkan libido wanita & tenaga ketika bersenggaman
  • Mensatbil, membina & mengharmonikan sistem peranakan wanita bagi meningkatkan kesuburan
  • Menyokong pertumbuhan flora dalam rongga peranakan bagi mengelakkan jangkitan & kerengsaan.
  • Membantu memulihkan kitaran haid yang terganggu seperti ketika mengalami stress ataupun sewaktu mengalami masalah kesihatan dan juga setelah memberhentikan pengambilan pil perancang
  • Mengatasi masalah sengugut & kerengsaan akibat kesakitan haid.
  • Mengalakkan penghasilan susu ibu
  • Memberi khasiat awet muda dan menghindari penuaan pramatang
  • Membasmi kedutan dan mencantikkan kulit
  • Memberi bentuk badan wanita impian
  • Melambatkan uban dan mengalakkan penumbuhan rambut
  • Menegangkan otot perut dan mencegah kebuncitan perut
Selain untuk Keanggunan, FEMMINA pon bagus untuk Kesihatan Wanita:
  • Mengatasi masalah rabun mata
  • Membantu menghindari kelemahan daya ingatan
  • Memberi kesegaran dan membantu ketangkasan pengerakan
  • Melancarkan pengaliran darah
  • Mengatasi masalah tidur
  • Melegakan sindrom sebelum haid
  • Mengatasi keletihan dan memberi keceriaan emosi
  • Mengatasi masalah yang bersangkutan dengan sembelit
  • Menghindari masalah kembung perut
  • Melegakan masalah rheumatik
Harga sebotol hanya RM80.00/ ada 60 biji kapsul. 
Saya beli dengan member, so, dapat la harga kawan kawan. Niat dia pon nak bantu saya. Katanya, mana tau kot kot membantu sebelum buat HSG.

Lagi satu saya ambik KOPI G-CAFE PEGAGA
Sekotak ada 25 sachet
Harga RM29.80

Cara nak ambik pil ni ialah 
buka sarung kapsul
tuang serbuk dalam kapsul kedalam KOPI G-CAFE PEGAGA.
bancuh seperti biasa, kacau sebati minum.
(saya ada gambar tapi tu la hilang sekali dengan kejadian yang tak diingini sebelum RAMADHAN 2013 hari tu. So, saya pakai gambar tu je. Tapi memang kopi tu la saya minum. Minta maap ye)

Saya start ambik femmina & kopi G-Cafe Pegaga bulan 5/2012.
Saya cuma amik 3 botol femmina. 
Untuk kopi G-Cafe Pegaga saya tak ingat berapa kotak saya ambik. Sebab beli untuk cik abe sekal.

Lepas saya buat HSG saya stop amik femmina. Alhamdulillah juga result HSG pon tak ada apa apa masalah berkaitan tiub fallopian saya :D

Kesan lain yang saya dapat ialah perut rasa kempis je.
Lepas minum senang nak membuang. 
Period pon lancar. Saya tak da masalah period tapi bila period nak datang kadang kadang akan rasa lenguh lenguh kaki, sakit sakit pinggang. Tak selesa kan. Tapi bila amalkan FEMMINA & KOPI G-CAFE rasa smooth je. Tup tup dah period. 

Lagi satu kopi G- Cafe tu suami pon boleh minum. Sedap rasanya. Sekali cuba pasti nak lagi. Hihi




24 Comments

  1. Wah.. boleh nampak kesungguhan QR... banyak supplement yg pernah cuba tu.. banyak pengalaman...

    macam menatik je kopi tu... haha

    ReplyDelete
  2. terbaik la ciksu.. sama2 kita berusaha... in shaa allah

    ReplyDelete
  3. usaha tangga kejayaan insyaallah..
    dimana ada jalan disitu ciksue berjuang right :)

    ReplyDelete
  4. usaha tangga kejayaan insyaallah..
    dimana ada jalan disitu ciksue berjuang right :)

    ReplyDelete
  5. cikna pernah makan produk gamat emas dulu.. tak ingat nama tapi untuk cuci perut sbb cikna gastrik teruk kan.. byk luka2 dalam perut.. kopi pegaga tu pun cikna minum.. memang sedap.. :)

    ReplyDelete
  6. salam sue..lamanya kfieda tak singgah sni..rindu sgguh la..byk juga ye supplement yg sue cuba..kfieda doakan yg terbaik utk sue

    ReplyDelete
  7. Ehehe...perghhh..kalau mcm ni kandapun nak cuba la dinda....dinda stop,kanda plak sambung.....heehe

    ReplyDelete
  8. teruskan usaha, doa dan akhirnya tawakallah kpdnya... moga berjaya.. insha Allah...

    ReplyDelete
  9. alamak..tang menaik sgt tu sy ngeri sikit..haha..yg ada ni pun dah cukup buat sy seram..kalau boleh lg nk kecikkan adela..hahaha

    ReplyDelete
  10. salah satu saya malas nak ambik supp nie sebab dia membesarkan payudara. malu rasa kalau besar2 huuu

    ReplyDelete
  11. moga Allah makbulkan doa cik sue..aamiin

    ReplyDelete
  12. boleh besarkan... ooooo.... tetiba terbayang lak...

    ReplyDelete
  13. alamak! makin membesar tu yg tak nak ;) khasiat yg lain tu dah ok ;p igt baru nk try

    ReplyDelete
  14. Baru tau produk ni chesue..TQ berkongsi.. nak tgk2 juga lah nti.mana tau boleh cuba...:)

    ReplyDelete
  15. semoga ada kebaikan dgn usaha ciksu ni. Ya Allah kurniakan yg terbaik buat ciksu & hb malah seluruh keluarganya....Amin.

    ReplyDelete
  16. Usaha tgga kejayaan...sy doakan sue n suami akan dikurniakan baby tahun nih in shaa Allah

    ReplyDelete
  17. macam bagus je produk ni...hehehe

    teruskan berusaha ye ciksu

    ReplyDelete
  18. femimma tu sy pun cuba hihihihi... thn lps kot...

    ReplyDelete
  19. mcm best je produk ni...nur ni jenis susah sikit bab2 mcm ubat ni...tp itulah skrang duk mkn vit c shaklee tu je..nak xnak kena paksa..hehehe

    ReplyDelete
  20. Hi. Nk taw produk ni bleh beli dr sape ye? Sbb risau la klau terbeli yg x ori. Mne la taw kn. Hehe. :)

    ReplyDelete
  21. Boleh contact saya utk dptkan product diatas.. - 0184600062/0164863054

    ReplyDelete
  22. Lps mkn femmina.
    Ada syarat lain tak...
    Contoh kn minum air putih byk ke...

    ReplyDelete
  23. Baru nk try femmina ni.. Encik suami belikan.. Sb dia ahli

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin