Tudung kanak-kanak

Biskut Tiramisu Kastad


dah lama tak buat. tetiba teringin nak makan. aduh. duh. duh.

lepas je buat tunggu sekejap teruih ngaapppp. makan masa suam suam tu..
kalau nak lagi best boleh simpan dalam esbok. makan time sejuk-sejuk tu.. sedappp -_-

nak rasa ? ala buat sendiri la ye.. 
mudah je pon..

asalkan ada setin susu cair, setin air, 5 sudu besar gula, 4 sudu besar tepung kastad, milo secukupnya, 1 penutup esen vanila, biskut hup seng 



1) satukan susu cair + air + gula + tepung kastad + esen vanila dalam kuali.. masak sampi likat


2) susun biskut dalam bekas



3) sendukkan adunan kastad letak atas susunan biskut tadi



4) tabur milo secukupnya



5) ulang step 2 sampai habis adunan kastad dalam kuali



siap.. 




agak tak ghajin just sudukan je dalam tupperware tu. nak sopan sikit boleh potong patsegi ala ala kek batik tu. cantik molek je nampak layer biskut tiramisu kastad :)

0 Comments