Tudung kanak-kanak

Macam-macam boleh buat..

dapat gambar ni dari member dalam wassap. tahan gelak je saya :) 
style gini boleh la buat kalau masa tak ada air kan. bila tanya katanya malas nak cuci mangkuk. hahaha. apa pon tak boleh. nasib la bujang lagi. ape ada hal kan :’)

memula beli sebiji tembikai. belah dua. cedok habis isi tembikai 


 bila dah clean and clear masukkan kuah tomyam 


 tak lama lepas tu, sorang lagi member send pulak pic tembikai macam kat bawah ni haa. 


ada sesape antara uols pernah buat macam ni. cer ngaku ? 

panas-panas macam ni pekena jus tembikai sedap la kan. sejuk je tekak. ye dok (",) 
saya tak makan lagi tembikai. 

13 Comments

  1. Wouww,,,puding nya sungguh sangat segarrr

    ReplyDelete
  2. tak penah buat lagi macam tu hehehe..tpi yg agar2 tu memang menarik la

    ReplyDelete
  3. Idea yang bagus jugak ni...isi dia buat jus kulit dis buat isi lauk, silap2 buat makanan hidang pengantin pun boleh jugak....tak membazir pinggan mangkok...haha...

    ReplyDelete
  4. memang mengugat tekak panas2 ni hihihihihi

    ReplyDelete
  5. puding tembikai tu nampak sedap lahh

    ReplyDelete
  6. Idea agar2 tu kreatif gal ya.nti bley la Cuba klu beli tembikai.hehe..

    ReplyDelete
  7. Idea agar2 tu kreatif gal ya.nti bley la Cuba klu beli tembikai.hehe..

    ReplyDelete
  8. sedapnya nampak tomyam letak dalam tu.. nakkkkkk

    ReplyDelete
  9. Huii.. X pernah try lagi ni... Blh cuba letak kari dlm kulit tmbikai ni.

    ReplyDelete
  10. menariik ideanya ni.. nampaknya kalaua kak nak buat macam ni kena la potong tembikai masa nak2 tak nampak.. kalau tak diorang pasti kacau.. sebab tembikai makanan kegemaran diorang ni

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin