Tudung kanak-kanak

Cucuk 5 bulan

Alahai.. tup-tup bulan ni my baby dah pon masuk 5 bulan..kejapnya rasa..

Image result for 5 months

ni gambar latest.. rasanya hari2 nak snapppp gambar baby ni kan.. tak puas.. 
sampai dah penuh memory hp tu haaaaa.. apa pon tak boleh :) 
giniiii kekdahnya ye bila dah ada anak.. 

gambar hiasan sebab kebetulan 


boleh pulak tersama tema dengan Ctdk hari ni. Hihi.
nurse suriani pon cakap.. "warna peberet acik ni.."


5 bulan 10 hari 

sepatutnya check up 21/1/2015 tapi dapat call kena pergi hari ni. masa tetap sama. 2.30 petang.. hari ni pergi klinik gerak dari rumah, so, agak lambat sampai. sekali dapat no 13. oke lagi la kan.. ^_~

sekarang baby tengah tido lepas kena inject 5 bulan tadi..
bagus tak nangis cuma ada bunyi "erk" sikit masa nurse nak masukkan jarum tu.. pastu boleh senyum-senyum dah :)

berat 7.6kg.. naik..
panjang 67cm
 BMI 17.0.. 
alhamdulillah 

nurse kata bulan depan dah boleh bagi solid food.. yeay.. yeay..
 21 hari lagi je.. leh try bagi makan dah.. eee... tak sabarnya :) 

sekarang pon dah macam paham je apa itu makan.. bila nengok kita makan je mulut pon sibuk macam nak mengunyah sesuatu.. sesambil tu tangan laju je nak capai apa yang kita pegang.. hari tu masa ayahnya dok minum air, ditariknya gelas tu.. nasib la air dah suam.. habis basah ayahnya.. 



18 Comments

  1. Buah hati pengarang jantung ni. Nampak-nampak dah 5 bulan dan cerdik dah:)

    ReplyDelete
  2. eh?? dah besar dah..dah nak makan dah..eii..comel tau dia

    ReplyDelete
  3. cantik n comel la anak akak ni

    ReplyDelete
  4. huk aloh. bakpe comel sangat ni. dah lah siap pakai headband lagi :D

    ReplyDelete
  5. ermmm...comelnyer baby..5 bulan 7 kilo mmg bambam gerammm..

    ReplyDelete
  6. comel nye sat je dh besar ek...pasni penat la umi dia dh start kena pikir menu utk bb comey ni

    ReplyDelete
  7. Alolo comelnya baby. Cepat ye tup tup dah 5bulan. Semoga terus membesar sihat,cerdik n aktif.

    Bagus dia kena inject tak nangis

    ReplyDelete
  8. comelnya bby...warna tu mmg cantik pon. mcm anak yg sulong suka sgt warna tu...

    ReplyDelete
  9. tudia .. cimelnya nantu kita eh² tetiba haha.. cantikkan pepel ni cam nak buat tema raya.. tp somi x suka pftttt

    ReplyDelete
  10. ciksuuu...lama xsinggah sini...terus scroll cari entry baby ciksu...ololo..omeynyeeee...besarrr da dia :)

    ReplyDelete
  11. As'salam sue ..lama x sggah sini.hihi.Dpt tgok ank dara sue..comel.. dh 5 bln kjap je kan.. nama apa bb sue..

    ReplyDelete
  12. Eh besar daaa... Hihi tomel tomwl

    ReplyDelete
  13. yeah..dh nmpk muka dia dh..cumel sgt ni!! nti aunty rajin2 ronda sini tgk awk tau

    ReplyDelete
  14. segak nya raina ni...

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin