Tudung kanak-kanak

Rania Pertama Kali Mandi di Pool

petang tadi saje bawa Rania mandi pool di ofis ayah. asalnya nak bagi mandi tempat kanak2, tapi.. alahai kotor la pulak.. orang sibuk nak bercuti kot.. ade 2 kolam dewasa, 1 kolam kanak2 dan 2 kolam yang kecik comey aje.. sudahnya, ayah la teman pusing2 dalam pool dewasa.

Rania tak sukerr.. ntah kenape.. padahal cukup suke main air.. pantang nampak air "air.. air.." sesaje disebutnya.

memang ade niat nanti2 nak bagi Rania belajar berenang. pandai berenang macam ayah. umi ?? tak tau berenang.. apa pon tak boleh.. setakat dok tepi sua2 kaki, boleh lah !!! hahahahahahaaaaaa

meh la layan pic Rania dengan ayah mandi pool.. ini round ke 2 sebab round pertama asyik le merengek.. erk.. erk.. ape yang tak kene pon tak tau.. round ke 2 happy sebab dapat ambil bakoi tu, kemain suke dok buat main tepuk2 air pulak.. saje lettew..


dapat mood selepas dok korek lubang air tu, pastu nampak bakoi.. laju je diangkatnya..


nampakk tu..


siap dok tepuk2 air


jenuh dok panggei soh tengok umi.. sikit pon tak heran.. ade bahan nak main. umi pon lupa nak ngangkut itik2 bagi meriah pool. letak dalam pelampung pon tak mo gak. seriau kot !!! tengok air banyak nau.. hiks.


nasib posing tengok umi jugak.. dapat la snap sekeping dua nampak muke.. 

dah jom, balik.. angkat naik je terus meraung.. pulakk.. awal tadi kemain juai mahei.. next time kita ajak ayah mai lagi.. tunggu kolam kecik dibersihkan dulu.. baru syiokk >_<

ppsstt: 1 tahun 5 bulan


3 Comments

  1. sy xpnh bawak anak mandi kolam hehe...malasnya nak melayan sebab kalo sy bawak, sy yg kena handle ekeke.suami kan x sihat so xblh nak melayan mandi kolam ni

    ReplyDelete
  2. wah rania suka air macam syamimi..baru 1 tahun 5 bulan tinggi dah macam syamimi...

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin