Saya buat Biskut Badam Crunchy ni pada 19 hb Jun hari tu. nak buet camno, anak tekak ni haaa, udoh tak nyabor nak makan biskut raya katanya. maka perlu la jugak mengigihkan diri untuk membuatnya. kalau sendiri tak buat, sapa lagi nak tolong buatkan. ye dok !!
Dapat la 2 tray ni. dalam 110 biji. makan sambil ngadap tibi. hihihi.
Ini resepi Biskut Badam Crunchy, ciksu kongsi dengan uols. snap terus aje dari Majalah Saji tahun 2012. malas benor nak nyalin balik. huahua. jangan lupa cuba tau (",)
* kalau tepung naik sendiri tak da di rumah, boleh aje guna tepung gandum + 1sk baking powder.
** kalau tak suka coklat putih, uols tukar la guna coklat hitam biasa tu. lagi sedap rasanya. coklat putih rasa manis sikit. tekak saya la sebab cik abe kata okje. cuma dia tak suka bijik2 manik tu. pandai2 la nanti ye.
Daaaa, nak keluar pergi beli barang jap =_=
ppssttt: maap ye ittew berkongsi menu makanan pulak pepagi 1 Ramadhan ni :)
23 Comments
Mengidam ke
ReplyDeletemesti sedap ni sebab crunchy rangup..
ReplyDeletealamak terliur sudah :)
tekak saya pun kurang berkenan coklat putih... tetap setia pada coklat hitam.. hihi
ReplyDeletealahai baru pertama kali puasa dah tengok kuih ni..nyum2..hehee,..
ReplyDeletenampak pon dh tau sedap nya..mmng kemahin rajinnya ye.. ;p
ReplyDeletewahhh semanagat berkobar2 ni nak buat kuih raya
ReplyDeleteRajinlah Cik sue ni....setakat tekak sorang nk makan pun buat.....10 bintang hehe....Sedap yeh cik Sue? Kalau sedap boleh le buat ...
ReplyDeleteAmboi rajinnya buat biskut.. bolehla pos ke sini sikit kalau buat lagi nanti. Puas hati kalau buat sdiri apa yg kita nak makan..
ReplyDeleteawalnya ciksue buat kuih raya..hahaha..
ReplyDeleteciksue..pos sket kat husna...mmg sedap tu :)
ReplyDeletemesti sedap ni.. rajin ciksu..
ReplyDeleteada lg x sekut badam tu cik su?bak cni ckit..terliur dah ni..bru 2 ramadan..
ReplyDeleteini yang nak try buat ni
ReplyDeletemesti sedap ni
ReplyDeleteMudahnya... Blh cuba nnt...
ReplyDeletewah wah wah..memang tak mengagak, hahahah saya pun dah lama tak emrasa biskut raya ni.
ReplyDeleteAwalnya buat kuih raya. Nak jual ke.
ReplyDeleteCornfirm sedap ni..Ciksu cara2 membuatnyer mcmaner yer..
ReplyDeleteSedapnya biskut raya ciksu.. Sy thun ni xdpt la nk buat.. Oven blm ada..hukhuk
ReplyDeletePsttttt ekceli kan kira xbpe gemar badam. Hihihi
ReplyDeleteAmboi, Ciksu! Semangat nak makan kuih raya muncul 1 Ramadhan gitu :)
ReplyDeleteKalau dah namanya crunchy pastu ada badam pulak, alahai mesti sedap ni *tahan air liur jangan meleleh*
Awal tu dah buat kuih raya ☺
ReplyDeleteok nti nak try..sy mik resipi ye
ReplyDelete﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)