Serai = ketuk ketuk je
Entry Copy paste.. Jika ada yang berminat boleh terus hubungi no telefon di bawah ye... Ci…
Read moreSedia menerima tempahan aneka:
>MUFFIN
>KEK MARBLE
>KEK SNOW CHEESE
>KEK COKLAT CHEESE
>KEK COKLAT MOIST
>KEK COKLAT LAVA
>PUDING ROTI
>BROWNIES
>PULUT KUNING + RENDANG
>KUIH MUIH (KASWI, PAU, DONUT, ROTI + JALA + KARI AYAM)
*mengikut permintaan*
Untuk tempahan & pertanyaan boleh hubungi CikSu
melalui
Emel: lobaksusue@gmail.com @
Whatsapp: 019-3080215
TQ
:)
Assalamualaikum
SELAMAT DATANG Ke Blog QasehnyaRania....
Blog ini bukan sekadar berkongsi tempat makan best, masakan dan resepi² baru tapi terselit juga kisah kehidupan, keluarga dan perjalanan SUAMI-ISTERI yang berusaha dapatkan zuriat. Selama 7 tahun penantian kami sebelum dapat RANIA.
Terima kasih diucapkan atas kunjungan anda semua.
Jika ada resepi yang anda suka, boleh ambil & mencubanya.
Gambar² di blog QasehnyaRania adalah hak cipta terpelihara dan hak milik kekal tuan blog QasehnyaRania dan adalah DILARANG untuk mengambilnya tanpa minta izin terlebih dahulu.
:)
34 Comments
Emm..lom lunch g..
ReplyDelete10 ulas cili dia letak. Kuatnya pedas ciksu. Ciksu, daging salai tu berapa lama nak letak dlm pemanggang ajaib?
ReplyDeletesedapnya!
ReplyDeleteselamat tgh kenyang, kalau tak kompen kecur liur..hehehe
sedapppp nye ;) betul2 pedasss tu, sy tak lalu mkn pedas ;p
ReplyDelete* tq tips kesuburan tu coz sy sebahagian dr masalah tu w/pun belum kawen ttp ada perasaan takut T__T
enak itu kak
ReplyDeletehmmmm kirim dong
hehehehe
https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT
haippp..
ReplyDeleteterliur la tgk masak lemak cili tu
hmm..boring ari ni
so kita blogwalking je..haha
wahhh! sedapnya cheSue.. suka masak lemak cili api ni...nyum! :)
ReplyDeleteenak enak enak :-)
ReplyDeletehttps://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT
sedapnya, terus terasa2 je ni haa :)
ReplyDeleteSalam Maulidur Rasul
ReplyDeleteAssalam..
ReplyDeletemacam.sedap je..tak pernah masak pun style ni kat rumah..tapi kalau yg masak2 lemak cam ni mmg favorite seisi rumah.
ciksu... sedapnya la hai.. wlpun sy xmkan pedas, tingin nak rasa..hehe
ReplyDeletesedapppp....teringin nak makan..da lama tak makan ni
ReplyDeletekonfem pedas berapi nih.. hehehe
ReplyDeleteWahhh... ini makan betul-betul meleleh peluh CikSu. Kakak tapi suka pedas.. Lagi pedas lagi best!!
ReplyDeleteWaa... Feveret akk ni....
ReplyDeleteRania, email akk msredcheesecake@yahoo.com
Kalau dapat details hari ni bule akk terus pos.... Cuti ni...
santan sawit sedap ke? saya rasa kurang berlemak..ada lagi sepeket dalam peti sejuk tak terguna guna.. huhu
ReplyDeleteMak aih, sedapnya!
ReplyDeleteTgk gmbo dh tau sedap ke idak hehe..
Ayah mertua nieyla suke masak daging salai masak lemak nie...:)
ReplyDeletesedapnye.. nk try.. tp hubby x plak mkn daging..xkan deqla nk mkn sensorang plak..hihi
ReplyDeletetak pernah masak lemak cili padi..tak tahan pedas...
ReplyDeleteSemalam saya buat mi goreng aje untuk sarapan lepas tu terasa kenyang sangat dah petang baru buat nasi goreng cili padi pulak :) Niat nak makan di luar sebab banyak bahan takda, tak sempat beli kerana dapur dah beberapa hari tak berasap :)
ReplyDeletesedapnya masak lemak daging salai
ReplyDeletemy feveret tu
makesure pedas berapi
Sedapnye..lme xmkn
ReplyDeletenyum nyum..dapnya
ReplyDeleteDaging salai ni,masak lemak cili padi dgn rebung.punya la sedap tau dinda....terliurlah....hehe
ReplyDeleteeh daging tu salai x yah letak ape2 ka Cik Su..just salai kosong je?
ReplyDeletekalo pakai santan asli mcm kat kg lg best kan :)
sedap tu ciksu..telan air liur akak menengoknye hehehe...tak penah makan lagi masak lemak daging salai ni
ReplyDeletesedapnya..teringat dulu...arwah mak sll buat..tapi gn daging rusa salai...sedapnya
ReplyDeleteWah..sedapnya gulai ni. Ooo guna pemanggang ajaib je utk panggang daging.. menarik ni.. boleh cuba laij kali
ReplyDeletesalam.. lama x singgah jengah kak su.. hihih.. sama la.. kite pun pakai santan ni sekarang.. nak masak nasi lemak pun guna ni... senang.. beli kat tesco.. hihi
ReplyDeletedaging salai tu mmg masih mentah eh? kat sini banyak jugak daging salai tapi depa salai sampai masak, so boleh makan macam tu jer. Nak cuba buat la masak lemak lagu ni, nak rasa kuah dia tu hihihi.
ReplyDeleteSedap ye....kuning lemak tu cerah betul
ReplyDelete.guna kunyit idup mmg sdap..ad bau asli lg...
yeay,.. dah ada resepinya.. nanti boleh try..
ReplyDeleteciksu, Ros dah beli pemanggan ajaib.. tapi ada kat kampung.. hihihi.. tak balik ambik lagi. tak sabar nak try masak guna tu. dok dengar cerita dari mak dan mak mertua Ros je.. jeles.. hahahha. sebab mereka dah try...
﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)