- tepung gandum_ikut suka la nk buatt byak mna_terpulang
- air + garam
- minyak masak_panaskan atas api sampai betul2 panas
- tepung gandum, buat lubang di tengah-tengah
- masukkan minyak yg masih panas kedalam tepung, kacau dengan sudip kayu
- masukkan air yang dibanncuh dengan garam sikit demi sedikit
- uli hingga sebati _tidak melekat pada tapak tangan
- roll nipis_msukkan inti_boleh buat mcm2 inti(sardin_kentang_keledek_kelapa_bihun)
letak kicap n ikut citarasa masing2
- cili_hijau @ merah
- bawang putih
- kicap
- cuka @ limau kasturi
- gula+garam
- * tepung jagung_tok likatkan kuah
- air secukupnya
caranya:
taaadaaaaaaaaaaaaa....siap sudahhhh |
2 Comments
Ros blaja buat karipap ngan mak.. masa waktu sekolah dulu, sebab mak buat jual kuih :)
ReplyDeleteTq sis..berguna ..teringin nak buat karipap bihun
ReplyDelete﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)