Tudung kanak-kanak

CAMERON HIGHLAND HOMESTAY MUSLIM

PENGINAPAN MUSLIM DI CAMERON HIGHLAND 


CUTI CUTI CAMERON HIGHLAND MUSIM PANDEMIK 2021


CAMERON HIGHLAND SESAK YAK MAT UIIII.

Mohon bertabahlah ye kalau naik atas sinun. Berderet deret. Sepanjang jalan lampu merah. 

Ciksu sampai tak tau rasa apa dah. Hahaha. Nak gelak ke nak sedih semalam. Ekekeke. Sangkut jem selepas keluar makan dari TAMAN SEDIA.

Korang bayangkanlah, nak boleh sampai ke Brinchang macam mana. Sesak napas oiii😂. Mujur perut bagi kerjasama. Stok makanan penuh dalam kereta. Lega sikit. Rania pon tak da buat hal. Cuma Rania hangin sebab tak boleh nak main hp. Ummi ayah risau batery habis. Kang jenuh meraba pulak. So, kita jimat selagi boleh. 

Tapi seriously, memang kena getah kali ni naik Cameron Highland 😂 sangkut jem melekat dari pukul 1pm hingga 4pm. Penyudahnya park keta tepi jalan dekat pasar sebelum KEA FARM. Membeli sayur mayur dan jagung di situ. Singgah toilet. Pastu sambung berbaris sampailah lepas KEA FARM.

Punca jem dekat KEA FARM tu. Habis itu, jalan clear sampailah ke bawah dekat area Kg Raja.

Serik pulak kali ni naik Cameron Highland 😂Itu pon dah naik hari Khamis. Tapi punyalah ramai rakyat. Hahaha. Bawah homestay parking full. Sampai keta double park lah. Penangan merentas negeri. Memasing ambil peluang hiburkan hati dan keluarga yang dah lama terkurung.

Jaga SOP sepanjang bercuti okay. 

PERINGATAN BERSAMA :

Sebelum bercuti silalah BOOKING HOTEL ATAU HOMESTAY TERLEBIH DAHULU. JANGAN DOK BUAT GAMBLE MACAM SEBELUM² NI. Alamatnya korang tido dalam keretalah penyudahnya.

Homestay paling BEST. SELESA. KORANG BOLEH STAY SINI OKAY.

LUAS. KEMAS. SEMUA KELENGKAPAN MEMASAK ADA. BETTER AMBIK HOMESTAY MUSIM GINI KALAU GI BERCUTI. JIMAT MASA DAN TENAGA.

Kalau bawa family yang ramai, ada orang tua dan anak anak kecik better pilih homestay k. Memudahkan kita memasak, elakkan kesesakan melampau di kedai makan. Dari nak kena beratur tunggu lelama better memasaklah sebagai langkah selamat. 

Masak simple pon dah ok sangat. Beli sayur mayur buat sup, oden, tomyam pon sodap haaa.. nak diet rebus jagung, keledek pon dah onz. 😁

HOMESTAY CAMERON HIGHLAND DI TANAH RATA. 

Jemput datang 🤗
silalah masuk.. hihi 




Untuk tempahan WhatsApp: 

Www.wasap.my/601126510434/ciksu


Tak payah pening2 nak cari penginapan😘

Jom booking penginapan yang selesa dan bersih insha Allah puashati👍😊


Lizahamid Cameron Jaya Homestay 🍓🍓🍓

(Tingkat 3- Ada Lif)

Jalan PMCJ 6,Perumahan Makmur Cameron Jaya,Tanah Rata, Cameron Highlands.


 *3 Bilik Tidur* 

 *2 Bilik Air* 


*RATE :*


*RM150*-hari biasa ahad hingga khamis bergantung kepada berapa orang yang menginap🍓

*RM230*- cuti umum/cuti hujung minggu🍓

*RM250*- CUTI HUJUNG TAHUN🍓



 *Check In Jam 2 Petang* 

 *Check Out Jam 12 Tengahari* 


*Nota:*

👩‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👦‍👦 *(Dewasa dan Kanak2 tidak melebihi 8-15 Orang)* *(MUSLIM SAHAJA)*


*Kemudahan disediakan:*

~ 3 bilik (katil queen)

~ 2 bilik air (ada water heater)

~ extra bantal

~ extra toto 

~ sofa

~ dapur gas

~ cerek elektrik

~ periuk nasi elektrik

~ peti sejuk

~  peralatan memasak

~ tv (astro njoi)

~ sejadah

~ iron

🍓ADA BUAI BABY


Btul2 dlm pekan tanah rata..

Berdekatan..🍓🍓🍓


Balai polis

Kedai2 mkn

Dobi

Kedai runcit

Kedai souvenier

Bsn

Mybnk

Watson

Shoping compleks baru

Stesen bas

Pejabat2 kerajaan

Masjid tanah rata

Mardi

Taman rekriasi tanah rata

Padang bola 

Steamboat cheese n gril

Hospital


Untuk tempahan WhatsApp: 

Www.wasap.my/601126510434/ciksu


0 Comments