Tudung kanak-kanak

MUSIM HUJAN DI JERTEH

Ada je ni..
melawat kawasan jap..
syukur. alhamdulillah. terima kasih Allah

Ini pic masa on the way ke pekan jerteh..
Hari dah mula gelap.. mendung je.. langit yang sarat menampung takungan air.. hanya tunggu masa untuk curahkan ke bumi..

Actually, gigih keluar ni sebab
nak gi bank in duit jap.. bayar bil telefon..
pastu gi cari tepung high protein.. nak meroti hujan² ni. Hahaha.
Kelaparan sokmo dok di rumah 😂


Dalam dok mencari parking..
tiber..
hujan turun dengan jayanya..
syukur.. alhamdulillah..
sejuk oiii..


Dua kali pusing baru dapat parking..
makanya parking di sinilah je lah haa.
sesambil menanti hujan berhenti.. layan hp duluan..

Lebat sangat..


Selesai semua urusan..
terus gerak balik rumah..
hujan² ni tak tahu nak ke mana..
tak ada tempat yang nak dituju..

Tiber..
Rania ajak singgah makan nasi ayam..
zassss.. ummi bagi signal.. terus belok kiri.. hahahaha..
Sambil layan Rania makan nasi ayam, ummi makan mee celup..

Tempat makan best di Jerteh..
semestinya MEE CELUP CIKSU ..


Pantai timur dah mula tiba musim tengkujuh nampaknya ni. Hari hari huja sekarang ni. Kejap lebat.. kejap slow.. macam tu lah cuaca dari pagi hingga ke petang kadang bawa ke malam..

#musimhujan
#pekanjerteh
#besut
#terengganu



4 Comments

  1. harapnya tak le banjir yg teruk kan.
    hujan sejam pun, semlm ayer keroh da banjir, ciksu.
    aduhai...
    hati2 ye.

    ReplyDelete
  2. Nampaknya Kelantan dan Terengganu dah dilanda banjir

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin