Tudung kanak-kanak

TEMPAHAN KEK PISANG

KEK PISANG DI ZAMAN BERCINTA

Kisah percintaan ciksu dengan cik suami pon berkait rapat dengan kek pisang ni. Hihihi.

Kisahnya, dedulu memasing duduk jauh. Sekali sekala je jumpa. Setiap kali jumpa, mesti kami bawa bekal. Bila jumpa makan bersama-sama. Buah tangan dari cik abe, semestinya kek pisang. Masa tu femes kek pisang samudera. Beli di Mydin. Sebantal tu, sekejap je kami habiskan. Makan, makan sambil menyembang.

So, sekarang asal nampak je pisang, mesti dibelinya. So, pepandailah cik isterinya.

Ece ce wah.. sesekali menggamit kenangan, kan! 😘

KEK PISANG MEMANG SEDAP DI MAKAN

KEK PISANG sesuai di makan pada waktu pagi atau petang, memang sedap. Di makan bersama secawan teh atau kopi.

Nak di bawa ke rumah sedara mara pon boleh. Nak sedekah ke masjid, buat jamuan makan, buat goodies bag untuk majlis hari lahir pon boleh..

Kek Pisang sentiasa menjadi pilihan. Nak-nak orang tua. Kek tanpa krim dan aising berlebihan. Kek orang lama. Sentiasa mendapat tempat di hati peminatnya..

TEMPAHAN KEK PISANG DI JERTEH/ BESUT

Tempahan diterima untuk KEK PISANG
Size 9"
Jenis pisang yang digunakan ikut pada apa yang ada di kawasan setempat.
Kebiasaannya, guna pisang kapas, pisang mas dan pisang berangan.

Nak sebiji tak mau potong, boleh..
Nak sebiji tapi nak potong sesiap, pon boleh..
Nak potong letak dalam bekas kecik, pon boleh juga..
Ikut pada permintaan pelanggan..
Lain orang lain citarasanya, kan!

Kalau potong mudah, lepas bayar, masuk keta terus boleh ngap. Hihihi.

Ciksu pon biasa gini. Kikiki. Nak-nak kalau anak² pulak jenis yang nampak makanan, laju je nak makan, kan.. So, inilah caranya..

Mudah dan senang.

Ini antara contoh-contoh kek pisang yang ada..



Kek Pisang bahagian dalam..



Untuk bekas kecik..


Untuk sebiji kek pisang..



Pisang yang digunakan..




Sekali sekala tabur coklat chip pon sedap.. coklat beryl's pon sedap..






Potong kecik-kecik letak dalam bekas..
Mudah untuk anak-anak ambil dan makan..
Kek Pisang by Ciksu ni in shaa Allah.. manisnya ala-ala je. Ciksu suka letak gula perang 😋




Berminat?
Sila klik link di bawah untuk tempahan & pertanyaan.

www.wasap.my/60193080215/kp
www.wasap.my/60193080215/kp

COD: JERTEH/ BESUT

Bak kata pepatah..
"sikit-sikit, lama-lama jadi bukit, lagi lama jadi gunung" aamiin

#kekpisang
#codjerteh
#codbesut
#codjertehbesut

2 Comments

  1. Wow sweet..memori kek Pisang nih hehe

    ReplyDelete
  2. jauh sangat ni kalau dekat order dah menarik nampak kek pisang ciksu ni.. akak sekeluarga memang suka kek pisang

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin