Tudung kanak-kanak

Lembah, Kuala Kangsar

rasa-rasanya banyak hari tinggal blog tanpa sebarang entry terbaru, melainkan entry giveaway je yang ado, kan ! al-maklum la, tuan blog bercuti. balik kampung ayah rania. so, masa yang ada agak terhad. padahal dalam draft banyak kemain cite nak dipublish.

sedia maklum la, blog ciksu memang buat cite ikut kronologi. itu yang bercinta nak update. hikhiks. bertabah la menyusun satu persatu. padahal boleh aje nak buat entry lompat (hakikatnya ada juga yang dah ada entry lompat).

meh la nak belanja gambar pemandangan yang indah di Lembah, Kuala Kangsar.

dada langit yang membiru, cantik dihiasi awan nano. . 

dulu lain, sekarang lain. petang2 bila jenjalan ke sini, terasa seperti lepak di tepi laut pulak. berangin je.

jeti bot penambang yang baru di bina. jeti yang lama musnah selepas dihanyut banjir. sesapa yang teringin nak naik bot ke seberang sana pon boleh. dewasa RM8, kanak2 RM5

jalan2 sambil nengok sungai perak. yang rajin memancing pasti ada hasilnya.

kawasan sekitar lembah yang di baikpulih selepas dilanda banjir tahun lepas. 


sesiapa yang pernah ke lembah, kuala kangsar tahu la apa yang ada di sini. macam2 ada. nak makan pilih aja kedai mana yang berkenan. nak memborong labu sayung dan sangei pon boleh. sekarang musim cuti sekolah, ada la karnival jualan di Arena Square, Kuala Kangsar.  

saya ke sini, jenjalan bawa rania je. melawat kawasan. apalagi ke taman menan la, kan ! ekekeke.

gelungsur hijau kuning negeriku. kedah jelapang padi.

18 Comments

  1. sesekali berjalan memang seronok kan....

    ReplyDelete
  2. Kak atie dok jer perak..tp lom pernah g kuala kangsar lg..hehe

    ReplyDelete
  3. CIksu pun dah jadi macam saya. Letak water mark pada muka. Hehehe. Protective kan kita ni. Kekeke.

    ReplyDelete
  4. assalam kak sue! cantik sangat langit2 ni! jatuh cinta lagi heheh

    ReplyDelete
  5. kite pun banyak nak tulis tapi mals ..hahaha..

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum ciksu.. Balik kuala rupanya.. :)
    Seronoknya blik kmpng.. :)
    Seronok rania dpt berjln ye..

    ReplyDelete
  7. hai, salam kenal....jln2 di lembah kk ye? akak pun org kuala kangsar.

    ReplyDelete
  8. cantik..tak pernah jalan2 sana lagi

    ReplyDelete
  9. kuala kangsar perak kan? lupa dah..hehe

    ReplyDelete
  10. Okje pernah gi sini sekali je cik sue.Masa tu ngantar anak sedara kawen. Dapatlah jugak pusing pusing Kuala Kangsor katanya hihi

    ReplyDelete
  11. cantik...tak pernah sampai sana lagi

    ReplyDelete
  12. Wlpn duk prak lma, jrang jgk nk turun ke kuala.. Hee

    ReplyDelete
  13. dah lama sangat tak ke lembah. makan tahun jugak rasanya tu. confirm kalau lagi sekali jejak kaki nanti dah ternganga tengok tempat tu hihihi

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin