Tudung kanak-kanak

Jumlah Follower makin berkurang? kenape erk ?

mula perasan malam semalam la, sewaktu buka blog. sekali terpandang jumlah follower tinggal 1584, berbanding jumlah asal 1606. sekarang, jadi 1581. 

dah kenapa pulak erk ??? tetiba je !! ada masalah yang saya tak tahu menahu ke? 

walaupon follower blog qasehnyarania ni tak lah ramai mana, tapi saya hargai kesemuanya, baik yang lama atau yang baru. tanpa follower siapalah, blog qasehnyarania ni, kan ×_×

penting ke jumlah follower tu ?? penting tu tak la penting mana, sebab jumlah traffic bukannya bergantung kepada jumlah follower tapi kepada jumlah pembaca yang datang menyinggah ke blog kita. follower ni, ibarat penyeri di blog. tapi kebanyakkannya, pembaca terdiri daripada follower lah juga, kan !!

berbalik pada masalah di atas, ada sesiapa yang tahu ke, kenapa jadi begitu. sekadar ingin tahu. kalau korang tahu, jangan lupa kongsi2 tau.

ok. bye :P

17 Comments

  1. Ramai yg kena.. Rasanya blogspot tengah clean blogger tak aktif tu...

    ReplyDelete
  2. Jgn risaulah Cik Su, kebanyakkan blog alami masalah yg sama termasuk akak sendiri.

    ReplyDelete
  3. Pada firasat saya ... blogger dot com dlm proses mendelete akaun2 yg tak aktif kot.. mungkin follower2 kita diantaranya yg tak aktif sekian lama.

    ReplyDelete
  4. rasanya diaorang dah unfollow kot..sama mcm Fida mcm dah kurang 2 follower..tapi tak per...blog tetap berjalan seperti biasa kan

    ReplyDelete
  5. tak pasti la pulak kenapa ye...ke sebab segmen dah habis ada yg unfollow?

    tak taulah...

    ReplyDelete
  6. aha...akak ada banyak baca juga pasal ni, akak juga hilang follower sorang je la hehehe..dalam yang banyak2 akak baca tu dorang kata mungkin blogspot buat pembersihan buang mana yang tak aktif macam tu la lebih kurang

    ReplyDelete
  7. Laa.. zaza tak tahu pulak ciksu, pelik ni huhuhu..

    ReplyDelete
  8. tak sure plak akak sue...akak lagi lee tak penah tau bab2 follower2 nie..org suruh letak akak letak ekekeekekekk

    ReplyDelete
  9. Terjadi kt semua blog termasuk my blog ciksu. Tp mlas nk ambik thu sngt knpa. Krng stress.. Hihi

    ReplyDelete
  10. haah kan ciksu, nana pun perasan, hihi. tapi xsilap ada baca semalam ramai jugak folowers berkurang. ada masalah teknikal ke apa kot tu :D

    ReplyDelete
  11. Ibu ni sejak dh berkurun blog bersawang jumlah follower pn dh x ingat..
    Hihihihi
    Kadang entry pn x ada org dtg baca kot..
    Deme x prasan ada update baru..
    Hihihihihi

    ReplyDelete
  12. selalunya sebab org u follow la tapi koj sebegitu byk jumlahnya..entahlah sy tak belek pun follower berapa..entah klu ada jumlah pengurangan pun tak perasan.hehe

    ReplyDelete
  13. Hi ciksu
    akk ni lg sikit follower...iyelah bukan rajin sgt buat n3 kan...agak nak buat kita buat...kalau tak lama menyepi. br smlm ada update 1...he.he...biar tak lupa kononnya resepi tu.

    ReplyDelete
  14. salam kak, haah ramai blogger hadapi masalah ni

    ReplyDelete
  15. ramai gaks ekk gini.
    aida x perasan.
    sebab follower pun skit aje hi hi hi...

    ReplyDelete
  16. yang perasan sejak blogspot tukar jadi my ni banyak pulak problem yang muncul huuuuu

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin