Tudung kanak-kanak

My Little Helper

Kejadian petang tadi.

Sekarang ni kalau nak kemas rumah, ada seseorang yang sedia membantu. so, senang hati nengok gelagat my little helper umi ni haaa. 

Suka bebenor. ke sana ke mari diusungnya penyapu dan mop. 

 Umi sibuk nak sapu sampah Rania pon nak juga tolong menyapu. kemain lagi pegang penyapu tu haaa.

Sama juga bila umi nak mop lantai. pon kalut juga nak nolong. bila tak dibagi ada la dramanya nanti. baik bagi je. suka pulak bila dapat pegang mop tu. ke hulu ke hilir di tolaknya..

Gaya macam dah biasa buat kerja je, kan ! doa umi semoga Rania membesar sebagai anak yang ringan tulang. aamiin :) 

Rania, umi ada rakam video tau. nanti rania boleh lah tengok. 

Alahai la anak.. rania dah tak sabar nak tolong umi kemas rumah ke ? 


29 Comments

  1. Semua anak anak saya pun macam tu.Masa kecik, mereka memang suka belajar perkara baharu terutamanya apa yang menjadi rutin mak ayah mereka.Maka, kita kena hati-hati menjaga tatasusila yang bakal menjadi sumber inspirasi mereka dalam proses ni.huhu

    ReplyDelete
  2. rajinnye ank dara sorg ni..hihihi..meh mengemas umh aunty plak

    ReplyDelete
  3. baiknya hati si kecil kak sue tu.. hehe.. orang kata, jangan di halang apa anak kecil nak buat... takut besar jadi malas..ahha..

    Along sudah FOLLOW sini, Sudi2lah kiranya singgah ke blog picisan Along dan FOLLOW Along semula di:

    http://www.rahimaim.com/2015/08/dari-usim-ke-um.html

    ReplyDelete
  4. hihihi..bila tgok gelagat rania sama dgn ank buah zaza, arissa. ada je benda yg dia nk buat.

    ReplyDelete
  5. rania kan girl, mmg kene rajin wat keje umah hehehe

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..sedari kecil terasuh begini..moga hingga dewasa kelak..amin..

    ReplyDelete
  7. comelnye anak dara sorg nie...rajin dah ngemas yea...

    ReplyDelete
  8. amboii rajin anak dara ni.hehe macam hakimi kecik2 dulu sibuk nak sapu sampah gak..

    ReplyDelete
  9. amboii rajin anak dara ni.hehe macam hakimi kecik2 dulu sibuk nak sapu sampah gak..

    ReplyDelete
  10. Asslmkm ciksu.. Rania rjin tlng sbb msa ngandung msti ummi nya rajin buat kje.. Heee

    ReplyDelete
  11. amboi anak dara sapaaa rajin sgt niehhhhh...berebut2 org nak jadikan menantu ni eheheheheh...

    bagus sue, biar jek rania explore bende2 gini.... biar die gunakan motor skil die..akak lagi suke tgk budak main gini dari dok diam main ipad ke tab ke.....

    rania nanti dtg nyapu kat umah aunty plak yeak ekekekeekek

    ReplyDelete
  12. alolo...comelnya anak dara menolong umi ye
    moga jadi anak yang solehah ye

    ReplyDelete
  13. alolo comeynya....zuriat yg ditunggu sekian lama...
    Cik Sue.....eloklah sangat tu biarkan dia bermain dengan mop penyapu tu jangan di tegah....Kata org nanti dia biasa dengan benda tu so rajinlah dia menolong umi nanti

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum ciksu..lme x jengah cni..da besar dah rania..rajin pulak tu..ehee

    ReplyDelete
  15. Rania nampak apa yg umi buat itu yg dia pun ikut
    Cerdik dah!

    ReplyDelete
  16. Anak2 mmg excited bila tgk kita buat something... mmg semua nak dicubanya...!!! Moga ringan tulang bila dah besar nanti yea...

    ReplyDelete
  17. Rajinnya Rania sayangggg... Alhamdulillah.mm nanti bolehlah bantu ummi kan...

    ReplyDelete
  18. mesti Rania seksi ummi sensor tu kan? ekekekek

    dorang biasa tengok kita buat benda tu. tu sebab dorang ikut. kalau dorang besa tgk ayah pakai gel pun. nanti lama2 dorg buat jugak hihihi. comel je haaaa

    ReplyDelete
  19. amboiii..rajinnye rania tolong umi..
    gud girl..

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin