Tudung kanak-kanak

Roti Bakar Berinti Badam & Coklat

Morning.. ^_^
dah sarapan ke !! 
kalau belum meh nak belanja..  tapi belanja dari jauh je la.. boleh la yeee :) 

Roti Bakar Berinti Badam & Coklat
saya dengan badam dan coklat tak dapat dipisahkan.. bagai aur dengan tebing.. haa, gituuu.. memang suka sangat2222.. kalau buat atau nak makan sekut raya, comfirm cari yang ada letak badam.. baru puas nak makan.. 

sebelum tu, uols dah cuba buat SUSU BADAM & LEMPENG BADAM & KURMA.. kalau belum cuba la tau.. sedap sangat.. dah la sedap pastu berkhasiat pulak.. memang terbaikkkk la  kalau sentiasa diamalkan makan badam dan kurma tu. ditambah pulak homemade kan.. 


sedap tau.. layan je bila makan.. ni la menu sarapan saya tetiap pagi.. selepas ambil kurma & horlick panas.. cukup mengenyangkan.. nak lagi kenyang lepas makan Roti Bakar Berinti Badam & Coklat ni pekena pulak nasi.. comfirm tersandar (",)

nak buat Roti Bakar Berinti Badam & Coklat ni simple je..

yang penting kena ada
  roti putih + roasted almond + mentega kacang sun bear + coklat hersheys
roasted almond ditumbuk kasar
sapu mentega kacang.. kendian bakar dalam pemanggang ajaib.. 
agak mentega kacang dah mula mencair.. angkat roti
paipkan coklat cair dan taburkan roasted almond..
 pastu tunggu apa lagi.. nggaaaaapp le.. 

lepas bakar pastikan habis secepat yang boleh jangan dibiarkan lelama nanti roti liat.. tak best.. 
kalau tak nak bakar pon okje.. terus sapu mentega kacang, letak coklat cair & tabur badam.. pon sedap dimakan.. 

badam selalunya saya guna yang dah siap dipanggang.. kalau yang tak dipanggang pon boleh je.. cuma kena guna tenaga lebih sikit la kan. 

kalau dah cuba Roti Bakar Berinti Badam & Coklat nanti bagitau la ye.. sedap ke tak ? hahahhaha.. 

ppsstt: hangpa perasan sesuatu tak !!! so, kalau boleh.. cer komen sikit pasal loadingnya nanti ye.. tenkiu :) 

17 Comments

  1. Ciksu... Amboi cantiknya blog... Suka...suka! Hihi. Sejak bila Ciksu suka pink ni? Eh bukan apa.. Ciksu kan sinonim dengan carrot yang berwarna oren!hihi

    ReplyDelete
  2. Sedapnya Ciksu.. Nasib baik dah breakfast tau. Kalau tak, haruslah gi kedai cari roti. Hihihi

    ReplyDelete
  3. hmmm pengen dong roti bakar nyaa hehehe

    ReplyDelete
  4. eh..blog dah bertukar wajah ya!cantik la tp internet akak slow so xleh tengok ada pic apa kat ats tu..sedap la cik su..nt poskan wat akak ye!!!hiiii..

    ReplyDelete
  5. sy peminat almond.agaknya kalo makan roti bakar badam & coklat ni, mesti x ingat nak berhenti huhu...tgk gambo aje pun dah tau tahap kesedapannya..nyumss!

    ReplyDelete
  6. Fuh....buat orang terliurr je..hehehe...simple je nak buat kan..nanti wa try... :-)

    ReplyDelete
  7. Ciksue sedapnya..to ni breakfast org kaya..bad am mahal,coklat fair tu pun mahal..peanut lg..tunggu sy kaya sikit nti sy Cuba menu ni.hahaha

    Perasan layout berubah..tp ciksue, klu letak sidebar belah Kiri bukan lg lmbt loading ke

    ReplyDelete
  8. Sedapnya badam.. Sya pun suka badam ...

    ReplyDelete
  9. ciksuuu!! cantiklahh blog...suka2..bertukar pink pula ye..mentang2 ada baby gurl..hehee

    ReplyDelete
  10. sedapp juga ni..biasalah kalau makan panas2 mmg sedap.. xliat

    ReplyDelete
  11. saya selalu sapu roti peanut butter dengan marjerin pastu bakar. sama la kena makan time panas2 baru nikmat!!! hihihihihi

    ReplyDelete
  12. Mentega kacang tu mesti kena guna SunBear ke? Lady's Choice boleh? Heheh.. Gurau je ciksu. Mesti la boleh kan?

    Ciksu, saya pun suka badam dgn coklat. Dan sama la dengan. Kalo saya pun akan beli yg dah siap dipanggang yg dalam peket siap2 tu seperti Tong Garden. Sedap.

    ReplyDelete
  13. nampak pon dah sedap tu nk try tggu teringinnnn hahaha ;)

    ReplyDelete
  14. Fuh..cik su ni kalau bab resepi makanan,buat IbuNoey kecur air liur jer..

    Eh,eh..pinky yer..sukanya tgk gmbr kat atas..ada tgn kecik molek..hehehe..

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin