Tudung kanak-kanak

Sibuk la sekarang..

tenggelam timbul tenggelam timbul je kan saya ni.. maklum le dah ada permata hati kan :) 
bizi sangat lettew !! tahu tak pa.. 

alhamdulillah, saya dah selamat sampai ke rumah sendiri di kL.. 
hampir 3 minggu berada di Kedah kendian hari raya kedua bergerak balik ke Kuala Kangsar.. 5 hari di sana.. habis sudah tempoh berpantang.. 
alhamdulillah, dapat peluang merasainya.. semoga Allah izinkan lagi saya merasainya.. aamiin ^_~

sampai kL dah malam.. pagi Ahad dah mula sibukkan diri kemas rumah .. maklum le dah hampir sebulan tinggalkan rumah.. tahu aje la macam mana situasinya kan.. dengan nak mendobi segala pakaiannya lagi.. nak masak untuk sendiri makan lagi.. nak mandi, main, 
tido dengan anak lagi.. sedar2 dah petang.. alahai, sibukkan ??

pagi senin pulak menapak ke KKIA check up permata hati 2 bulan..
balik rumah sambung mengemas lagi.. uwaaaaa.. bila nak habis ngemas pon tak tahu le.. kena buat sikit2.. benda berat2 tak boleh nak ubah sendiri, kena tunggu cik abe.. buat yang ringan2 je.. itu yang ambik masa.. saya pulak jenis tak boleh tengok benda berselerak.. berbulu je mata ni.. mengenangkan diri ni baru lepas pantang, itu yang sabor je nengok..  

itu yang tak dan nak pot pet pot pet kat blog.. selagi rumah tak berkemas, selagi tu la hati ni tak tenang.. bila hati tak tenang, mood nak berblog pon non hado.. 

nampaknya banyak yang kena ubah.. terutamanya masa untuk berblog.. terasa terhad sangat.. kena pandai2 curik masa.. selebihnya saya seronok mengulit anak.. rasa tak puas je bila duduk jauh2 dengan anak.. 
ye la dulu saya buat blog pon sebab nak isi masa lapang.. sekarang masa lapang saya dah terisi dengan kehadiran permata hati. 

oke, tu je la motip entry ni.. saja nak bagitau.. kang ada pulak yang merajuk, susah ciksu nak pujuk tau (",)

ppsstt: masih hutang bw :’(

42 Comments

  1. ye la kan dah ada tanggungjawab lain

    ReplyDelete
  2. tahniah sue. buat masa ni jangan buat kerja yg renyah2 lg. mmg berbulu tp kena manjakan diri. umur skrg mungkin tak rasa...makin byk umur nanti baru tau sakit sana sini tau. bila nak tgk anak sue ni??

    ReplyDelete
  3. xpe...slow2 ciksue..masa byk lg nak bw.. husna pun dah jarang buka blog..keadaan badan x mengizinkan..beselah kita dah ada keluarga ni mmg bz je.. :)

    ReplyDelete
  4. dah ade si kecil mmg lari sikit timing tu sue... ape2 pun tu laa seronok sebenarnye.... take care okey...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..slow slow buat kerja tau..take care:)

    ReplyDelete
  6. Asslmkm ciksu.. Sama la ngn kita pun. Masa berblog terhad. Time bby tdo cecepat buat entry. Bnyk yng dh dijadualkn. Bw plak pkai fon.

    Ciksu ke kuala napa x singgah ipoh. Dekat dh tu.. :)

    ReplyDelete
  7. takpa cik sue ... nanti anak dah bnyk akal lg xde masa nak hadap blog.. utamakan dulu mana yg penting.. ada kelapangan barulah tgk blog

    ReplyDelete
  8. salam ciksu..

    baby name ape? ehh ke ade entry yg saye tlepas pandang? hihih

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum ciksu, heee sejak ada anak ni, memang busy kan. hehehhee nanti dia dah ada akal, lagi payah nak ditinggalkan hihiiii ~~~

    ReplyDelete
  10. xper kayuh pelan2.. jnji permata hati dok depan mata..

    ReplyDelete
  11. best nya bau bb kan ;p takpe dahulu kan ank tu yg penting hehehe lamaaaa tu menggu ;)

    ReplyDelete
  12. hehehe biasalah ibu baru... jijah paham tu.. take ur time k.

    ReplyDelete
  13. Ayu ni baru prgnnt da slow da bloggig.haha.ada anak nnt cane ntah.

    ReplyDelete
  14. ulit ank mmgbest.. bg dorg tido, kita pun tido... hihii

    ReplyDelete
  15. Seronokkan Ciksu bila ada anak ni. Rasa taknak berenggang je. Takpalah tak cukup tidur dan tak cukup rehat, janji dapat ulit anak. Nanti-nantilah Ciksu bila free boleh BW lagi. Ada anak kecil ni memang banyak masa kita ke dia aje ^__^

    ReplyDelete
  16. Mestilah sibuk...sekarang apa2 pun anak yang didahulukan..

    ReplyDelete
  17. haah kan sue
    dah ada permata hati mesti nak bagi perhatian kat dia
    takpe nanti sue mesti boleh sesuaikan diri punya
    insha Allah sue :)

    ReplyDelete
  18. salam cik su..
    hihi.. tak pe... tak pe.. blogging ni hiburan dunia aje.. cma pun dah jarang sangat update & blogwalking.. huhu..

    alhamdulillah cik su.. semoga hari2 ciksu lebih gembira dan bahagia ditemani sidia yg comellll :)

    ReplyDelete
  19. Da ada si comel memang bertambah tanggungjawab. Walau penat pun nampak si comel senyum hilang lelah seharian. Kan? :)

    ReplyDelete
  20. Dah ada anak ni mmg seronok kan? Lagi2 baby baru lahir, bau2 dr lahir tu ada lg. Rasa nak cium puas 2.

    ReplyDelete
  21. memang nak kena amik masa utk setting masa berblog... takpe.. take your time..

    ReplyDelete
  22. Biasalah tu. Bila dah ada anak memang masa agak terhad. Kena pandai adjust masa.

    ReplyDelete
  23. dah boleh tukar kot header blog tu hihihihihi :p

    sama la kira pun. sejak ada anak masa tuk berblog wassap ke ape ke dah terhad memang saja terhadkan untuk bagi perhatian lebih pada anak :)))))

    ReplyDelete
  24. bz dah ciksu skrg. saya rasa saya masih sempat update blog ni pun sebab saya keja kat ofis. boleh curi2 masa utk update dan blogwalking. rasanya kalo saya dok kat rumah pun tak sempat nak ngadap laptop utk update blog.

    ReplyDelete
  25. xpelah faham, busy menjadi ibu terbaik kan, !

    ReplyDelete
  26. Da ada orang baru suasana pun berubah. Si kecil nak kan lebih perhatian. Insyaallah masa tu akan ada nanti..

    ReplyDelete
  27. hai Ciksu.. dah balik kl yer.. bila nk jumpa ni. hehe.. teringin nak jumpa permata hati tu.. nak tengok kat blog pun tak dapat. eh tetiba. hihi..
    takpe ciksu, buat yg mana penting dulu... slow-slow kan.. Ros kat batu pahat ni. esok pagi blik jb terus masuk kerja....

    ReplyDelete
  28. Bila ada baby memg busy kemain tau

    ReplyDelete
  29. saya dl pun mcm cik sue.time x.ada ank memang tiap ari kemas rumah..mop lantai tu satu kemestian. tp bila dh ada Ali....kena ubah skit. kalo rmh bersepah tu..kadang2 kena pejam mata biarkan dulu sebab ank lg perlukan perhatian.bila ank dh tido..br dpt kemas..itupun sekejap

    ReplyDelete
  30. tahniah dear....tengah anak baya tu memang rasa tak nak lepas je kan..pengalaman kita bila ari first nak masuk keje balik mesti nangis punya....huhuhuuhh

    ReplyDelete
  31. takpe ciksu, janji ciksu sihat, baby pun sihat :)

    ReplyDelete
  32. Bila dh ada ank ni br tau x cukup tgn ye. Tu br sorang. Klw dua atau tiga sok lg bz. Ank dh sklh nti lain pulk bznya.

    ReplyDelete
  33. Tanggungjawab makin b'tambah mmg kne curi masa utk diri sndri jga.... btw tahniah ye.....^_^

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah tahniah ye cik Sue..
    eh ummi Sue :D

    ReplyDelete
  35. Selamat menempuhi alam baru dgn baby Rania. Bila nak tunjuk gamba Rania ni. Mak cik dan opah2 dah tak sabar nak tgk ni..

    ReplyDelete
  36. tahniah ciksue.. memang sibuk pun ade anak kecik ni.. saya dulu lagi la..tinggal terus blogging ni sampai anak umo 3 tahun baru aktif balik..haha

    ReplyDelete
  37. wah! mommy baru memang gitu. teringat aida dulu... 9 thn dulu hu hu hu...
    aida skang blogging kat opis aje. kat umah, tgh mlm lepas semua org tido. mak budak 3 org le katakan...

    ReplyDelete
  38. Salam Perkenalan.
    Done follow you #1441
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Mana gambo permata hatinya ....bagi lah OKje tengok Sue...
    Gitulah Sue.... namanya wanita berpantang, berkemas dah sebati dlm diri

    ReplyDelete
  40. memang seronoklah dapat mengulit sikecik tau, wangi je bau ahli syurga tu kan..

    ReplyDelete
  41. mmg kalau ada anak mmg masa kita agak terhad...bestnya bau baby...bau depa n mmg ada satu bau yg sepesen an

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin