Tudung kanak-kanak

Cerita Sebelum Bersalin Part 4 - Hikmah Masuk Wad Awal..

9/8/2014

selesai aje check bukaan jalan, terus kena check in kat spital.. dari bilik khas check bukaan jalan di LR tu saya di bawa ke wad.. ghope2nya nama saya dah naik.. pendek kata dah sedia ada.. kan dah booking masa check up hari tu.. kemahen ye, padahal nak pergi beranak ni.. gaya seghope nak pergi check in hotel macam bercuti.. lenggang kangkung je gaya berjalannya.. hihihi.. 

masa sampai kat kaunter wad, saya kena timbang berat dulu.. sekali pusing je belakang.. tengok2 member sekolah saya masa STPM dulu ada di situ.. terkezut la cheqq!!!
da lama benor tak jumpa.. masing2 lepas habis STPM bawa diri..
ini baru jumpe balik.. lebey kurang 10 tahun dah tak jumpa tau..
kengkonon dah macam jejak kasih je.. pastu mula la pot pet pot pet.. sampai kan saya lupa yang saya ni dah nak bersalin.. hahaha.. member siap tegur lagi
 "hang ni nampak sihat walafiat je.. tak macam orang sakit nak bersalin"

nyembang2 jugak, kendian saya kena tukar pakai baju spital, kena buang air kecil & ambik darah.. 
pastu sambung nyembang sambil makan tengah hari pulak.. hahahaa..
member saya gelak je nengok gelagat saya makan.. memang tak macam orang sakit nak bersalin.. berselera sungguh saya makan.. lagipon menu spital sedappp !! itu yang boleh layan tu.. 

sesambil tu saya tanya member pasai air yang doktor tak bagi minum tu.. so, jawapannya pon sama jugak.. pasrah je la T_T

seandainya saya masuk sebelum atau selepas 9/8/2014 mungkin saya tak berkesempatan jumpa Farah sebab hari saya masuk wad tu dia habis shift jam 2 petang.. pastu terus off day sampai hari saya keluar wad.. cantikkan perancangan Allah :)
Farah pon ada bagitau saya.. katanya masa tengok nama saya tu dia rasa macam kenal tapi takut nama orang lain.. lepas bertentang mata.. baru puas hati !!

belanja sekeping gambo mak buyung sebelum bersalin hari tu..
ada hikmah saya turun tanda bersalin pada 9/8/2014.. 
dapat jumpe member lama.. alhamdulillah (",)


Jejak kasih gituu ^_~

tengok lettew.. muka yang tersenyum manis sebelum kena tinggal sensorang di wad... cik abe teman sampai jam 7 malam je.. pastu kena balik.. malam tu cik abe datang balik, kengkonon nak teman la, pastu nurse cakap tak pa, pa pe hal dorang bagitau nanti.. lagipon dekat je dari rumah nak ke spital.. dekat tak dekat la, mau kena tempuh 4,5 traffic light juge.. bila dah nurse kata macam tu, cik abe pon balik le.. apa nak dikata lagi..

duduk le sensorang kat wad malam tu.. nasib ditemani sorang jiran depan katil yang baru bersalin pagi tu.. ada jugak geng nyembang.. kalau sensorang, tak tau le camno.. mau meleleh ayaq mata kot.. hahahaaa. .

jam 330 pagi 10/8/2014 baru le dapat rasa contraction yang sebenar2nya..
Allah!!! tambah2 pulak cik abe tak da malam tu.. uhuk :’( sedey giler..

35 Comments

  1. Hikmah register awal nak jumpa kawan lama rupanya ye. Bagus juga at least ada org yg dikenali..

    ReplyDelete
  2. COMELNYA cIKSU.. yeay dapt tengok pic ibunya. la ni nak tunggu pic permata hati pulak.. hihihi

    ReplyDelete
  3. Olooooh Ciksue still kiut miut walau berbaju spitl nak bersalin...senyum girang kan. hehehee kan...hikmah di sebalik sesuatu kejadian.

    ReplyDelete
  4. masa akak bersalin anak no 2 pun husb tak boleh tunggu lama sbb nurse dah suruh tunggu kat luar. sampai la dah tiba masa nak bersalin, husb akak boleh pulak g tido dlm kereta. nurse call bnyk kali tak berangkat. rupa2nya hp tu hanya keluar cahaya je, xde ringtone..nak tak nak terpaksa jugaklah bersalin tanpa ditemani husb di sisi..huhu

    ReplyDelete
  5. nervous pula saya nak bersalin..huhu

    ReplyDelete
  6. kalau wad kongsi dengan orang lain, memang dorg tak bagi tunggu, kecuali wad first class dorg bg tunggu

    ReplyDelete
  7. best pula erk dapat jumpa kawan hihi

    ReplyDelete
  8. kira lama gak masuk ward ek...

    ReplyDelete
  9. Pengalaman yang tak akan dilupakan sepanjang hayat... :)

    ReplyDelete
  10. adehhh... baca ni teringat taim bersalin anak akak.. bln 4 ritu....

    ReplyDelete
  11. Asslmkm ciksu.. Ada hikmahnya ye.. Siap dpt jmpa kawan lg.. :)
    Mengucap je kn bila contraction dtng.. Brtabah je nk tmpuh tu..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum ciksu..hebatnya percaturan Allah. bestnya dapat jumpa kawan lama kannn. update next entri cepat... hihiii tak sabor kita ~~~

    ReplyDelete
  13. rezeki dpt jumpa member lama...hihi

    ReplyDelete
  14. ohh..kwn tu kerja nurse ye..rezeki berjumpa sblm bersalin lah ni.hihi..suspen baca kisah bersalin org..terus teringat pengalaman sndiri..kikikiki

    ReplyDelete
  15. Baca cerita akak..cam seronok je. Hihi

    ReplyDelete
  16. Salam Ciksu,

    Ni baru mai nak baca berkoyan. Sibuk kebelakangan. Tengok-tengok dah Part IV dah cerita bersalin. Kena baca terbaliklah nampaknya. Kita datang nak tengok babylah. Mana gambar babynya?

    ReplyDelete
  17. huhu..sedey2. saye faham perasaan masa sakit sorang2 tu. PPUM lagi la, masa bersalin takde sesape boleh temankan melainkan nurse dan doktor. nak selfie pon semua gadjet tak dibenarkan. nak dgr bacaan surah2 pon lagi la takde harapan. kejung.

    ReplyDelete
  18. baru rasa contractionn sebenar tu yg sakit kan.. hanya Allah je yang tahu sakitnya bagaimana.. tambah2 suami xde di sisi bagi sokongan..

    ReplyDelete
  19. tu dia kemahin bulat mak yong sebelum bersalin sempat lg nak belanja bergamboo tu dgn kawan lama hihihihi .... alhamdulillah semuanya dah selamat .. su pun dah rasakan sakitnya bersalin tu...

    ReplyDelete
  20. Ya Allah! syokkk nya dpt jumpa kwn lama kan... betul2 cantik perancanagn Tuhan tu ;)

    * eh! ye ke lama dh tak dgr citer pasal shana ari tu je smpt msg dia...hahha msti dia tekejut kan klu tau kita ni kenal w/pun dlm alam maya je ;p

    ReplyDelete
  21. Memang jodoh nak berjumpa kawan lama kat spital...dalam saat melahirkan pulak tu...rezki jugak tu namanya...

    Apa pun Alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  22. debar menanti kelahiran...dah tau kan sakit dia mcm mana...

    ReplyDelete
  23. jejak kasih..
    saya layan kontraksi sorang2 kat spital..redho..gomen..

    ReplyDelete
  24. salam cik su..
    hihi..ade kisah disebalik tarikhnye..
    nampak bambam sungguh ciksu..
    meowwwww :))

    ReplyDelete
  25. pic muka happy tu hehehe

    ReplyDelete
  26. Best bila jumpa kwn lm kn. Akk ni ada kwn jugk keje kt wad bersalin. Tp x prnh jumpa.

    ReplyDelete
  27. Bestnyer....
    Akhirnya ciksu diberi peluang oleh Allah untuk merasai nikmatnya mengandung dan melahirkan. Doakan MJ jugak ye ;D

    ReplyDelete
  28. Dapat jugak tengok mak buyung tgh sarat nak beranak hehe....
    Dah katanya rezeki nak berjumpa ye Su....Seronoklah ada kawan misi ek...

    ReplyDelete
  29. Salam ciksu.. tahniah.. bby perempuan ke lelaki ciksu? Huhuhuhu.. lady terlepas berite gembire.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah dapat jumpa kawan lama,mesti seronok sgt kan..
    mak buyung masih tersenyum manis tu

    ReplyDelete
  31. syok an jumpa kawan lama..jejak kasih gitu

    ReplyDelete
  32. Entry ni dan selepas ni tak ada komen akak ke?mcm penah komen lama dulu..

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin