Tudung kanak-kanak

LIPMATTE CREAM BY SEQYBEAUTY RM25

Korang suka pakai LIPMATTE

Mestilah suka...kan..boleh cover wajah agar tidak nampak pucat..gituu..ala, pakai sekadar menaikkan seri sikit-sikit oklah.. Janji nampak comel..hihihi..

Tau tak apa itu LIPMATTE??
Lipmatte adalah sejenis lipstik yang mempunyai tekstur yang lebih kering dan padat. 

Lipmatte ada pelbagai jenis..antaranya ada yang berbentuk stik, crayon dan cecair.

Apa yang menarik tentang lipmatte? 
Lipmatte lebih tahan lama selepas dipakai dan tidak memberi efek berkilau pada bibir.. Selain itu, lipmatte juga tidak meninggalkan kesan kalau korang makan minum atau cium anak..boleh bayangkan tak.. 
Makna kata korang tak perlulah sokmo2 touch up.. Gituuu konsep lipmatte ๐Ÿ˜„

Walaupon ciksu bukanlah sejenis penggemar pakai gincu bibir tapi ciksu adalah 2,3 jenis gincu yang dijadikan koleksi. Bolehlah buat spare kalau2 ada majlis tergempar ke event ke..standby sesiap..senang nak make up..

Cuma ciksu agak memilih dan cerewet bab beli gincu ni..salah satunya paling tak suka kalau selepas pakai gincu.. bibir jadi kering dan menggelupas..memang awal2 tolak ๐Ÿ’‹ 


Alhamdulillah..syukurlah berkenalan dengan Seqybeauty sebab Seqybeauty ada produk lipmatte untuk customer tersayang juga..paling best LIPMATTE by Seqybeauty ni jenis cecair.. 



Alhamdulillah, lipmatte seqybeauty ni memang terbaik..seronok semasa dan selepas pakai..memang bibir tak kering, tak menggelupas..selepas pakai bibir lembap je..



Semestinyalah testimoni dari ejensurania sendiri, kan! ni haaaa.. ciksu pakai warna peaceful..




Ciksu suka warnanya..sekali bila try... Ala.. Ala.. Atok..macam tak sesuai pulak haa..sebab warnanya macam terang..kalau ciksu putih memang cunlah.. Ni kulit sawo matang.. Ada hati nak try warna peaceful.. Tapi selepas berkali-kali dok try, dan suaipadan pakainya..dah nampak serasi bersama tona kulit iols.. Gituuu ๐Ÿ‘๐Ÿ‘



Lipmatte senang je nak pakai, tak leceh nak belek lelama depan cermin sebab dia maintain je kat bibir.


Ciri-ciri yang ada pada Lipmatte SeqyBeauty ni menepati apa yang ciksu inginkan. Antaranya sebab mengandungi
*Argan Oil
*Vitamin E 

Apa itu Argan Oil? 
Argan oil merupakan minyak yang dihasilkan dari biji pohon argan (salah satu pohon langka yang dilindungi di dunia) yang hanya tumbuh di Maroko. Argan oil sangat terkenal sebagai pokok premium dalam dunia kosmetik, pelengkap nutrisi pada perusahaan ubat.

Minyak argan sangat kaya dengan Vitamin E natural tigaa kali lebih banyak daripada minyak zaitun. Sangat bagus untuk kulit dan rambut.

Tapi serius ciksu pun teruja tengok  warna lipmatte Seqybeauty yang cantik-cantik ni. Meh tengok koleksi dari Seqy Beauty..

Satu set ada 6 warna
๐Ÿ’„ Code 1 : Strong
๐Ÿ’„ Code 2: Forgiven
๐Ÿ’„ Code 3: Beautiful 
๐Ÿ’„ Code 4: Relax
๐Ÿ’„ Code 5: Comfort
๐Ÿ’„ Code 6: Peaceful


boleh tengok tekstur lipmatte dan warna sebenar

Kelebihan lipmatte Seqybeauty:
☑ Tak melekat kat cawan
☑ Cepat kering
☑ Tak melekat kat tudung
☑ Senang cuci

☑ Long Lasting


Adik/ kakak minat yang mana?
Semua pun lawa kan..Rasa nak simpan 1set kat umah.Boleh sangat. minta husband adik/ kakak hadiahkan. Boleh tukar-tukar warna setiap kali pergi kerja, kan!

Alhamdulillah lipmatte Seqybeauty telah mendapat kelulusan dari KKM dan selamat untuk digunakan sebab bahan utama termasuk ARGAN OIL & VITAMIN E ๐Ÿ’‹

Jangan risau, ciksu kongsikan tips dan cara2 pakai lipmatte. Okay๐Ÿ‘Œ✌

Tips memakai lipmatte
*terutama bibir yang kering*
  1. Mulakan dengan memakai bbcream (atau any foundation) di seluruh bibir. Biar sapu tebal sikit. Kalau nipis akan jadi terlalu cepat kering. (Susah nak ratakan lip cream nanti) 
  2. Selepas itu, sapukan lip matte kesukaan 
  3. Sapu rata bermula dari tepi hingga rata kendian baru sapu belah dalam pula. Jangan kemamkan bibir.
  4. Memang result dia akan lebih baik lebih moist lebih berseri ๐Ÿ’‹

Testimoni LIPMATTE by Seqybeauty:

cantikkan selepas digabungkan warna strong + relax. ala-ala warna nude gitewww.. i like..

ini warna comfort. pon sesuai dengan akak ni. sesiapa kulit putih patut try lipmatte warna comfort ni..


Alahai.. dah penuh satu entry ciksu dok pong pang pong pang, korang tak nak try ke? meh lekaih..........


Harga sangat mampu milik
RM25 SEBATANG (EXC POS)

RM150 (1SET) 







Beli bersama BB CREAM SEQYBEAUTY.. Barulah lengkap beg mekap korang.. 


Whatsapp ciksu 0193080215
Whatsapp ciksu 0193080215 
Whatsapp ciksu 0193080215


pppsssttt: ada free gift dengan setiap pembelian dari #ejensurania.. 

0 Comments