Tudung kanak-kanak

Teaser: Terengganu Trip Oktober, 2016

acah acah buat teaser la pulakk kan... saje je nak ambil mood, nak karang entry.. nak buat entry bukan boleh sebarangan. nak nak kalau nak berkongsi info ape ape kan. so, kena lah ready betul betul.. baru syiokkk nak mengarang. betul tak ?

alkisahnya, gambar dah transfer ke draft tapi ari tu kan, berlaku perkara yang tak dirancang, itu yang tertangguh. padahal nak aje siapkan entry lepas balik bercuti tu.. bila siang hari kalut di dapur, then ulang alik ke spital, maka malamnya memang hanyut terus lah ke planet pluto.. begitu lah seterusnya.. memang tak ade mood nak berblog masa tu... so, layankan aje lah mood swingg tu dulu. hikhok ^_~

Terengganu negeri pilihan saya sebab saya sukakan suasana di pantai dan laut.. tapi saya bukan lah anak laut.. cuma dari kecil ayah selalu bawa jenjalan ke kuala kedah, kuala perlis, pantai merdeka, langakawi. lepas tu dapat pulak keje di penang.. lagi lagi dapat tengok laut sentiasa. pengangkutan utama waktu tu semestinya FERI lah. sokmo dapat tengok laut.

Perasaan...
rasa tenang lapangnya dada.. nengok laut dan langit yang terbentang luas. luas mata memandang.. alhamdulillah, semoga penglihatan ini terus terjaga untuk menengok keindahan ciptaan Allah s.w.t ^_^ 

lepas kawin pindah ke selangor then ke jb. pastu patah balik ke kl. 

time kena duduk jb ok lagi lah. sebab boleh ke tambak selatan nengok laut. tak pon ke senibong. dah boleh tengok laut.. tak jauh.. tapi bila duduk di selangor dan key el.. pergghhhh !! jauh kot kalau nak pergi tengok laut.. nun... di sana.. nunnnnnnnn.. 

meh la layan dulu gambar gambar ni sebagai pemanas enjin... vrommm.. vromm.. vrommmmm... semoga diberi kekuatan untuk selesaikannya.. aamiin ^_~


Pulau Redang.. pulau idaman

Pantai Kelulut, Marang

Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

Agak agak korang ke mana destinasi kami seterusnya ye?? sesiapa antara uols yang BERJAYA TEKA DENGAN TEPAT, IN SHAA ALLAH ADA SAGUHATI DARI TERENGGANU.. nak teka negeri mana, boleh semak entry lepas lepas, ada klu di sana. hanya 4 negeri sahaja yang ciksu maklumkan dalam entry lepas. 

GOOD LUCK !! 

9 Comments

  1. bestnye !!! bulan 12 nih kawan kata ada tempat2 kat terengganu banjir.. tergendala lagi plan kami nak ke sana..

    ReplyDelete
  2. Akak hanya lalu saja terengganu utk ke Klatan tu pun 10 thn yg lalu... lpas tu ada sekali ke batu rakit hantar adik ke maktab perguruan kat situ.. lpas tu x da lagi kot... tentu cantik kat pemandangan kat situ..

    ReplyDelete
  3. Mak jemah duduk terengganu still xsampai g pulau redang dan pulau perhentian..huhu

    ReplyDelete
  4. Salam Sue...pernah sampai ke Trengganu sekali jer...teringin nak jalan lg ke sana...Inn shaa Allah

    ReplyDelete
  5. Asslmkm ciksu..
    Lpas ni akn ke pntai kelulut ke. Heee
    Bestnya dpt jenjalan.

    ReplyDelete
  6. Wahhh jalan jalan Ganu. Nani baru ni ke Cherating sempat singgah Terengganu sekejap :)

    ReplyDelete
  7. wahhh...sakan jalan ganu ye..pulau redanggg..best3x..hihi

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin