pi mai.. pi mai menu lebih kurang je. stok untuk seminggu la katakan.
masak terung goreng berlada dengan ikan cencaru sumbat kelapa.
Terung Goreng Berlada
- potong terung memanjang. kendian goreng terung. toskan minyak.
- tumis bahan tumbuk (bawang merah + cili merah + udang kering). biar garing.
- masukkan air asam jawa + gula + garam sesedap rasa.
siappppp....
gandingkan dengan ikan cencaru sumbat kelapa versi bakar. nak jimat minyak. kang kalau goreng, minyak tak tau nak buat apa, lagipon sekor je kan. baik bakar. resepi ikan cencaru boleh godek entry lama. tak lalu nak tulis semula.
boleh semalam selepas makan nasi dengan terung goreng berlada tu, punyalah mengantok ya amaattt.. penangan terung goreng sangat kan.. perghhh ! rasakan. mata bagai digam-gam. tak larat nak buka sesangat. lagipon semalam saya makan nasi agak lewat. selepas jam 9:30 malam. selepas tidurkan rania. nasib tak terbabas sahur.
11 Comments
sedapnya
ReplyDeleteterung goreng masak taucu pun sedap cik sue.. tp mmg ngantukkan makan terung goreng ni... kt pun camtu hahahaha ....
ReplyDeleteterung tu peberet
ReplyDeletehuhu hri2 mkn cencaru bkr mmng sedap cicah plak air asam
ReplyDeletesedap ni ciksue..sy ni peminat terung tau
ReplyDeletesedap pula tengok..terliurr
ReplyDeleteCiksu, ikan cencaru lagi yer! Memang feveret ciksu rupanya;)
ReplyDeletekak pun suka makan menu ni..
ReplyDeleteKalau cencaru sumbat kelapa versi goreng, akak dah buat 2 kali sejak puasa ni.. sedap makan cicah budu..
ReplyDeleteSedapnya.. tapi saya takleh makan terung..berangin nanti ..
ReplyDeletesedapnya terunggggg tapi saya suka ptong kecik2 hihi
ReplyDelete﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)