Bagi yang tak tahu itulah KUPANG.
Ini feberet my en assbenn
Kat area Masai ni banyak dan senang nak dapat. 1kilo baru RM3. Fresh lagi. Kat Tesco yang dah siap dikopek harganya punyalah ummmphh RM19.. Memang tak berbaloi. Baik beli yang masih ada cengkerang. 1kilo dapatlah 1 mangkuk. Berat kulitnya aje..hehehe
Tengok la isinya, gemuk-gemuk. Ini yang dah siap direbus dan boleh disimpan dalam peti ais sebelum dimasak.
Sedap dimasak sambal tumis, tomyam seafood, rendang pedas atau rebus saja. Isinya memang sweeeeeeet sangat.
U all tahu selain dimasak seperti di atas apa lagi yang boleh dibuat dengan kupang ini.
Jom share nak =)
5 Comments
sedap kalo yg fresh kan :)
ReplyDeleteapesal segmen bw sambil mderma tak kua eks??
ReplyDeletepasal sarung brodben tu..merah ada, biru tu kena tgk stok benang..akan diusahakan..tk snap pun lg gambo stok..nt akk publish.. :)
sedap nyer kupang tu.... mashi pun teringin nak makan lepas tgk entry PU3...hehe
ReplyDeletekat sini susah+mahal klau nak cari..
Kupang ni M suka grg kunyit @ buat sambal tumis..sedap tu..
ReplyDeletesuka kupang..selalu beli kat Muar..tepi2 jalan tu tp payah nak jumpa yang besar2 kan..
ReplyDelete﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)