Tudung kanak-kanak

Rania Turn's One: Resepi Carrot Cup Cakes & Carrot Cake


Rania, sempena ulangtahun kelahiran Rania yang pertama, umi buatkan Carrot Cup Cakes dan Carrot Cake untuk menyerikan majlis. walaupon umi tahu Rania tak boleh lagi makan Carrot Cup Cakes dan Carrot Cake umi, tapi.. umi tetap buat juga. niat umi untuk jamu tetamu yang datang nanti.


resepi asal untuk kek tapi kita buat versi cup cakes supaya mudah untuk tetamu ambil dan makan. paling penting cepat di masak. haaa gittuu :)

actually, saya ni bukanlah pandai sangat buat kek tapi disebabkan suka makan, dan suka conteng2 maka merajinkan lah diri tu.

Carrot Cake salah satu kek peberet saya, selalu juga buat untuk dimakan. belum pernah entrykan lagi di sini, kali ni nak entrykan sempena ulangtahun rania yang pertama. niat umi, setiap kali ulangtahun Rania dan adik2 nanti, umi akan sedaya upaya buatkan kek untuk anak2 umi sendiri. in shaa Allah ^_^…


Mesti ada parutan lobak merah + golden kismis + walnut. walnut tu yang menjadikan carrot cup cakes dan carrot cake mewah dan sedap. nak lagi sedap boleh letak kiub nenas. resepi carrot cake ni pelbagai jenis saya cuba. bagi tekak saya semuanya sedap sedap belaka. maklum le peminat carrot katanya, kan ! 


Sedappppp sangat ! carrot cup cakes atau carrot cake memang saya tak jemu makan. makan berkali kali buat pon tak apa. tak habis simpan dalam esbok. lagi bertambah sedap. carrot cake dan kek coklat memang peberet saya. dari dulu lagi. selain, coklat indulgence. tapi coklat indulgence belum pandai nak buat sendiri lagi. kena order kalau nak makan. hikhiks :)

Resepi Carrot Cake/ Carrot Cup Cakes. setakat ini, inilah senarai resepi yang selalu dan pernah saya cuba. semuanya sedap dan menepati selera anak tekak saya.. 

Carrot Cake versi Mat Gebu
Carrot Cup Cakes versi UcuBakery
Carrot Cake versi Dr. Raihana (Resepi ini saya guna utk kali ni) terbaik. orang kampung yang menjamu selera semua cakap sedap. satu kepuasan dapat jamu tetamu dengan hidangan dari air tangan sendiri. alhamdulillah. thanks dr raihana berkongsi resepi yang sangat sedap nih. semoga dr di rahmati Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik. aamiin 



Cuba tau. seronok bila dapat bereksperimen di dapur sendiri next year dah boleh ajak rania tolong gaul bahan2. buat aktiviti homeschool, bagus untuk social skill rania nanti. hiks ^______________^

0 Comments