- rebus Maggi dan tos kan
- dalam bekas lain pukul telur hingga kembang bersama perencah kari maggi dan garam
- campurkan maggi yang telah ditos
- masukkan isi ayam, daun bawang, bawang besar cili merah dan cili hijau. bagi yang suka pedas boleh letak cili lebih
- gaul sebati dan masukkan dalam telur yang dipukul tadi.
- masak atas kuali leper mengikut citarasa masing-masing
- bila siap boleh dimakan bersama sos cili
6 Comments
ehhh pernah la buat meni ni masa mula2 dpt kebenaran menyalakan api dapur gas dulu2.. dgn kawan2 sekolah rendah.. hihihih.. menu kenangan nama dia :)
ReplyDeletekena try ni...simple jer kan..
ReplyDeletealamak kecur liur tgk. suker. tq yer :)
ReplyDeletedulu pernah makan sekali..
ReplyDeletepizza maggi perisa ayam...sedap gok..
dulu sy dh pnh buat tp time tu blm kawen lg la :-)
ReplyDeleteyummmy...memang sodap murtabak maggi nie...pernah cuba buat dulu..lma dh tak makan..nanti nak buat lagi ler... :)
ReplyDelete﷽
“Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Ibrahim: 40)